Nu är det så många som frågat om receptet på kladdkakan jag brukar göra så jag lägger helt enkelt ut det här!
Detta behöver du:
4 st ägg
2 dl socker
200g smör (ja, eller möjligtvis maragarin)
200g mörk blockchoklad
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Så här gör du (mycket kortfattat):
Vispa ägg och socker. Smält smör och chokladen tillsammans och låt svalna. Blanda alltsammans. Gräddas i smord bröad form (med löstagbara kanter är att rekomendera), ca 12-15 minuter, 225 grader.
OBS!
Kakan skall vara lös efter gräddningen. Är godast dagen efter, eller ytterligare nån dag. God att servera med lättvispad (eller i mitt fall skakad) grädde.
Receptet är hämtat ut Tinnas receptpärm, serverades bland annat på min student. Egna kommentarer är dock infört i receptet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
TACKAR! Jättesnällt! Nu blir Luca och Paulo glada! :-)
oooh det ska absolut prövas..
Skicka en kommentar