tisdag 8 april 2008

Kladdkakan

Nu är det så många som frågat om receptet på kladdkakan jag brukar göra så jag lägger helt enkelt ut det här!

Detta behöver du:
4 st ägg
2 dl socker
200g smör (ja, eller möjligtvis maragarin)
200g mörk blockchoklad
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Så här gör du (mycket kortfattat):
Vispa ägg och socker. Smält smör och chokladen tillsammans och låt svalna. Blanda alltsammans. Gräddas i smord bröad form (med löstagbara kanter är att rekomendera), ca 12-15 minuter, 225 grader.

OBS!
Kakan skall vara lös efter gräddningen. Är godast dagen efter, eller ytterligare nån dag. God att servera med lättvispad (eller i mitt fall skakad) grädde.

Receptet är hämtat ut Tinnas receptpärm, serverades bland annat på min student. Egna kommentarer är dock infört i receptet.

2 kommentarer:

Sofia sa...

TACKAR! Jättesnällt! Nu blir Luca och Paulo glada! :-)

Anonym sa...

oooh det ska absolut prövas..